Vacanta pe credite si capcanele ei

Vacantele fac parte din nevoile fiecarei persoane din epoca moderna. Ele presupun alocarea din timp a unui buget pentru cele cateva zile de relaxare petrecute intr-un alt loc decat cel de domiciliu. Cum toata lumea isi planifica in detaliu itinerariul dorit, dar nu toata lumea isi planifica si banii necesari pentru vacanta bine meritata, au aparut pe piata si solutiile. Acestea constau in credite oferite prin banca sau chiar credite nonbancare prin care cei care nu si-au facut temele financiare dar isi doresc mult o excursie, sa o poata avea.

Nu de putine ori, chiar agentia de turism care ofera vacanta respectiva, pune la dispozitia clientilor sai si oferta de creditare. Aceasta se face prin colaborarea cu respectivul furnizor de imprumuturi. Asa se explica aparitia acelor reclame de vacanta pe credit realizate de catre agentiile de turism.

Cat de sanatos e sa-ti faci vacanta pe baza de credite? Unii se simt bine in aceste conditii. Faptul ca acest tip de credite continua sa existe e dovada ca exista cerere pe piata pentru astfel de produse. Iar bancile si firmele furnizoare de credite nonbancare sunt foarte fericite pentru ca au clienti de pe urma carora fac profit.

Insa nu stiu cat de sanatos e pentru o familie sa isi petreaca vacanta pe bani luati cu imprumut. Cat de confortabil te poti simti intr-o vacanta in care tu cheltui bani pe care nu ii ai? Cand te intorci din vacanta care ti-a adus atatea satisfactii, ajungi sa muncesti din greu cateva luni doar pentru a plati luxul pe care ti l-ai permis cu nesabuire.

Asta nu face altceva decat sa te duca in cursa sobolanului despre care vorbeste Kiyosaki. Mai mult ca sigur ca intre cei care iau credite de vacanta nu se afla segmentul de clienti care stiu ce e “cursa sobolanului”. Daca faci parte dintre ei, iti recomand sa te documentezi cat de repede pentru a nu mai face credite nesabuite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More