Un singur lucru te poate scapa de credite

Persoanele care doresc sa nu ramana cu mai multa datorie decat bani la final de luna, si sa traiasca doar din credite, e bine sa invete cateva reguli simple care le pot transforma viata.

Primul pas este acela de a incepe prin a nu cheltui intreaga suma pe care o castigi in fiecare luna. Unii merg chiar mai departe si cheltuie mai mult decat castiga. Cum se intampla asta? Prin imprumuturi la banca sau credite rapide.

Cum poti sa ajungi la a ramane cu bani in fiecare luna? Poti incepe cu a nota zilnic pe o bucata de hartie toate cheltuielile realizate. Acest proces se poate face timp de minim o luna. Astfel se pot identifica pe ce se duc banii zilnic.

Pe urma, se poate face o analiza serioasa pentru a identifica cheltuielile care pot fi eliminate. Cand se noteaza totul pe hartie, omul isi da seama cat de multi bani se duc pe lucruri complet inutile, fara de care chiar poate trai foarte fericit.

Cine incepe sa cumpere doar ceea ce ii este necesar, nu tot ceea ce vede in reclame sau la prieteni, face deja un prim pas spre o viata financiara echilibrata.

A invata sa nu cumperi ceea ce iti aduce doar satisfactii de moment, gen ultimul model de telefon sau de orice alt gadget, te aproie deja de situatia in care poti pune deoparte lunar 10% din venituri, in loc sa cheltui totul sau chiar sa le depasesti.

Daca viata ta e decisa de banca sau de credite cu buletinul, ia acum un pix, o coala de hartie si decide sa iti gestionezi veniturile pentru a nu mai face niciodata imprumuturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More