Teama de a ramane fara bani si nevoia de credite

Teama de a nu mai avea bani pentru ziua de maine ii face pe multi romani sa ia decizii proaste in legatura cu propriile finante. Aceasta se intampla pentru ca, din punct de vedere psihologic, teama respectiva duce la anxietate si stres nejustificat.

Din cauza panicii, unele persoane ajung sa acceseze imprumuturi de la banca sau chiar credite nonbancare pentru a se asigura ca nu duc lipsa de bani. Acest tip de comportament are in spate reminiscente ale perioadei de criza de dupa 1990, cand multe familii isi pierdeau locurile de munca.

In acea perioada, oamenii erau blocati in evolutia lor de teama de a nu ramane banii necesari traiului. Multe intreprinderi mari isi inchideau portile si mii de oameni ramaneau pe drumuri. Cei care avea credite la banca erau cei mai traumatizati de dezastrul din economia tarii.

Falimentarea firmelor sub pretextul privatizarii a creat in mintea oamenilor ideea ca nimic nu e sigur si ca e foarte riscant sa ai credite. Cu toate ca situatia e cu totul diferita in ziua de azi, multi si-au pastrat teama de acum 25 de ani.

Deloc intamplator, acelasi segment de persoane are in ziua de azi cele mai mari probleme financiare. Din randul persoanelor cu aceasta teama sunt cei mai multi restantieri la credite rapide sau la banca.

Romanii care au invatat sa aiba o relatie ok cu banii sunt cei care si-au facut un fond de rezerva pentru situatiile neprevazute ale vietii si care investesc in active generatoare de venituri pasive.

Acestia nu ajung sa mai aiba nevoie de imprumuturi de la banca si acceseaza credite doar atunci cand acestea le aduc profituri mai mari decat dobanzile si comisioanele pe care trebuie sa le plateasca pentru credite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More