Stabilitatea financiara a unei familii si creditele

Familiile care au imprumuturi de nevoi personale de la banca sau credite nonbancare sunt considerate cu risc crescut de a avea probleme serioase pe termen lung deoarece acestea fac parte, de obicei, din randul segementului cu venituri mici si cunostinte putine pe domeniul financiar.

Cu toate ca majoritatea specialistilor recomanda economisirea lunara intr-un fond de urgenta, la care sa se poata apela in perioadele vietii care necesita sume neplanificate, se constata ca romanii nu au acest obicei si se aventureaza usor la credite.

Asta inseamna ca ei nu au nici un plan de viitor si ca in orice moment se pot confrunta cu situatii financiare pe care nu le pot depasi. In astfel de situatii, aceste familii sunt cel mai predispuse la a apela la credite rapide sau credite de nevoi personale care nu fac decat sa le adanceasca si mai mult criza prin care ele trec.

De cele mai multe ori, ele ajung sa nu poata sa ramburseze respectivele imprumuturi si sa acceseze refinantari de credite. Prin aceasta metoda ele nu fac decat sa isi creasca si mai mult gradul de indatorare, iar sansele sa isi revina financiar devin si mai mici.

Astfel de situatii pot fi evitate atunci cand o familie isi creaza lunar un fond de rezerva la care sa poata apela oricand are cu adevarat nevoie. E adevarat ca e frustrant sa pui deoparte lunar o suma de bani de care sa nu te atingi, dar oare nu e mai frustrant sa platesti lunar o suma mult mai mare catre o banca?

Prin amanarea momentului de achizitie a multor lucruri pentru care luam credite cu buletinul sau credite de nevoi personale, putem sa trecem din randul celor cu credite in randul celor cu economii. Dar decizia apartine fiecaruia in parte si unele persoane vor alege intotdeauna sa aiba credite si apoi sa se planga de viata grea pe care o au.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More