Sistemul de gestionare al banilor care te scapa de credite

Te-ai saturat sa tot iei credite rapide sau sa stai asteptarea banilor la banca? Ai decis sa nu mai iei imprumuturi in viata ta? Inseamna ca ultima data cand ai facut-o, te-a durut tare sa vezi cat platesti in schimbul comportamentului financiar neglijent care te-a facut ca, in loc sa iti faci un fond de rezerva, sa ajungi sa iei credite.

Daca vrei ca banii sa nu mai treaca prin buzunarul tau precum apa printre pietre, atunci iti recomand sa citesti acest articol deoarece iti voi arata un sistem foarte simplu de gestionare a banilor pentru a nu mai ajunge sa apelezi la credite cu buletinul atunci cand apare in viata ta o cheltuiala neprevazuta.

Harv T. Eker in cartea “Secretele mintii de milionar” prezinta metoda celor 6 borcane care presupune ca toate veniturile noastre sa fie impartite in asa fel incat sa nu mai cheltuim mai mult decat producem.

In primul “borcan” (poate fi un plic sau orice altceva) punem 55% din venit pentru cheltuielile curente (utilitati, mancare, rate/chirii samd). Al doilea “borcan” reprezinta Fondul de Urgenta, in el punand 10% din veniturile noastre sub forma de economii. La banii depusi aici apelezi cand ai o problema, in loc sa iei credite rapide sau credite bancare.

Alti 10% din venitul nostru ar fi bine sa ajunga in Contul Independentei Financiare, bani care sa fie folositi doar pentru investitii gen imobile, obligatiuni sau actiuni/ ETF-uri la bursa. Un alt borcan cu 10% va acoperi partea de educatie prin care devenim mai buni si mai eficienti pentru a avea venituri mai mari.

Distractiile au si ele rolul lor in viata noastra, asa ca mai adaugam 10% pentru excursii, iesiri in oras sau orice altceva te face fericit in timp ce iti cheltui banii. Mai raman 5% din venitul nostru pe care e indicat sa-l transformam in donatii pentru cauzele in care credem.

Cu toate ca sistemul e foarte simplu, el e aplicat de putini oameni, chiar daca si-a dovedit eficienta. Daca vrei sa scapi de stresul creditelor, pune in aplicare acest sistem si nu vei mai apela la credite bancare sau credite rapide.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More