Sfaturi pentru a scapa de credite

Viata moderna presupune atat venituri cat si cheltuieli. De aceea, trebuie sa invatam sa gasim un echilibru intre cele doua elemente de care depinde bunastarea vietii noastre. Daca veniturile pot fi crescute prin educatie si invatarea unor meserii care presupun castiguri mai mari, cheltuielile pot fi gestionate mai usor de oricare persoana.

In prima faza, e esential sa impartim cheltuielile in trei categorii. Prima dintre ele e cea de cheltuieli fixe, aici intrand sumele lunare pe care le platim pentru intretinere, credite samd. In a doua categorie avem cheltuielile flexibile, din care fac parte banii pe care ii cheltuim pe mancare, haine, iesiri in oras, vacante samd. In cea de a treia categorie avem cheltuieli anuale, precum sunt impozitele si asigurarile (sanatate, casa, masina samd).

A nu cheltui pe lucruri inutile banii castigati, e un lucru esential pentru cei care vor sa aiba o stabilitate financiara. Asa ca, atunci cand primesti bani in plus, nu cheltui in plus, ci pune suma respectiva in fondul de urgenta sau in cel de investitii. Daca inca nu ai cel putin un fond de urgenta, incepe acum sa plasezi lunar 10% din veniturile tale in aceasta rezerva pe care sa o folosesti doar in situatii extreme, nu pentru achizitii de bunuri.

Cele mai multe persoane care apeleaza la imprumuturi de la banca sau la credite rapide, nu au un astfel de fond de rezerva. Nu trebuie neaparat sa ii depui intr-un depozit la o banca, important fiind sa ai acces la ei oricand apare o situatie delicata care presupune cheltuieli neplanificate.

Multe persoane care au credite trec printr-un stres continuu legat de stabilitatea locului de munca. Cand ai deja un fond de rezerva care sa acopere nevoile financiare pentru o perioada de minim 3 luni, stresul dispare deoarece aceas persoana stie ca, daca ramane fara locul sau de munca, are la dispozitie acel fond de rezerva din care poate sa traisca pana isi gaseste un alt job.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More