Saracia impinge romanii spre imprumuturi

Situatia economica din Romania obliga pe tot mai multi oameni sa apeleze la credite. Din pacate, multi dintre acestia sunt nevoiti sa apeleze la credite rapide. Acestea sunt credite nonbancare pe care le realizeaza institutii financiare alternative bancilor care ofera sume mici de bani pe un termen scurt.

Din pacate, acest tip de credite rapide, cum mai sunt ele cunoscute, au dobanzi mai mari decat creditele oferite de banci, fiind o povara si mai mare pentru cei care apeleaza la ele. Cu toate acestea, fara acest tip de credite, unii romani nu ar supravietui in situatiile extreme si urgente ale vietii.

Evident ca acest tip de creditare poate fi evitat daca mai multi romani si-ar dezvolta obiceiul sanatos de a avea un fond de rezerva la care sa apeleze in astfel de situatii. Dar cum majoritatea romanilor nu au acest tip de obicei, suntem fruntasi in accesarea de credite rapide.

Sunt insa cateva lucruri pe care trebuie sa le inteleaga bine cei care aleg sa apeleze la acest tip de imprumuturi. Ele trebuie rambursate intr-un timp scurt ce variaza intre 15 si 30 de zile, in functie de emitentul creditului. De aceea, cei care stiu ca nu vor putea rambursa in termenul respectiv suma pe care si-o doresc, trebuie sa se gandeasca la alte alternative deoarece altfel ar putea fi nevoiti sa ia un alt credit care sa acopere nu doar primul credit ci si dobanzile acestuia.

Totusi, exista si situatii fericite cand astfel de imprumuturi se transforma in adevarata sansa pentru cei care nu au bani de rezerva si se intalnesc cu o oportunitate greu de refuzat. Nu de putine ori, unele persoane pot cumpara un anumit bun sau serviciu la un pret excelent, dar nu isi permit chiar atunci. Insa au certitudinea ca in cateva zile pot restitui banii si, la final, sunt in avantaj cu tot cu suma platita drept dobanda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More