Relatia dintre credite pe termen lung si falimentul personal

Persoanele care au imprumuturi pe termen lung fara a avea un fond de rezerva se expun unor riscuri foarte mare. Deloc intamplator, acest gen de persoane cand ajung sa nu poata rambursa acele credite luate de la banca risca cel mai mult sa isi piarda chiar si locuinta in care stau.

E bine ca atunci cand va asumati imprumuturi de la banca, sa nu uitati ca dobanda e formata marja bancii, care este fixă plus indicele ROBOR, care este variabil.

Cu toate ca multi stiu, e bine sa amintim ca indicele ROBOR reprezinta rata medie a dobanzii la care bancile se imprumuta intre ele.  Ca idee, in 2017 acesta era 1%, in timp ce in 2008, in plina criza financiara a ajuns chiar si la 51%.

Cu toate ca se spune despre banii obtinuti prin credite rapide ca sunt periculosi si scumpi, ei trebuie restituiti in termen foarte scurt, de maxim 45 de zile. In schimb, cei care iau credite pe termen lung de la banca fara a avea rezerve financiare, pot spune ca isi iau o bomba cu ceas.

Cei care au credite pe termen lung, de peste 15-20 de ani, au sanse minime de a nu trece printr-o perioada cu criza financiara pe perioada creditului respectiv. De aceea, ar trebui sa fie cel mai preocupati in a avea si un fond de rezerva la care sa apeleze in perioada respectiva.

Ideal e ca in perioadele grele din punct de vedere economic sa nu mai aveti nici un fel de credite. Daca ati reusit sa aveti acel fond de rezerva, inceputul crizei e cel mai bun moment de a rambursa catre banca toata suma pe care i-o datorati. A inchide anticipat un credit aduce cu sine intotdeauna un confort psihic care genereaza mai multa siguranta pentru orice persoana.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More