Prima lectie de educatie financiara pentru un copil

Statistica arata ca in lume, nivelul de educatie financiara al populatiei este unul scazut, iar Romania se afla pe ultimele locuri in Europa la acest capitol, alaturi de bulgari si de moldoveni. Dar daca aceasta e situatia acum, e obligatori sa ramana asa? Nici pe departe!

Deja, tot mai multi romani cauta sa se informeze despre modul cum pot sa scape de credite luate de la banca sau de credite rapide, si sa inceapa o directie noua in viata, care sa presupuna economii in loc de imprumuturi.

Daca ar fi sa ne intrebam, de unde ar trebui sa incepem aceasta educatie financiara, daca vrem sa ne dezvoltam sanatos ca popor, atunci e clar ca trebuie sa incepem cu educatia financiara a copiilor nostri. E cel mai simplu si mai sanatos, cu rezultate pe termen foarte lung.

Problema e ca acestia invata predominant de la parinti, iar daca ei nu sunt educati in legatura cu partea financiara, atunci copiii lor nu au de unde sa invete. Iar la scoala, din pacate, nu prea se face o astfel de educatie.

Insa ii putem invata pe copii alaturi de parinti ca o decizie financiara buna, inteligenta, au loc atunci cand o persoana poate face diferenta intre ceea ce iti doresti sa ai si ceea ce e necesar sa ai. O haina este necesara pentru ca tine de cald, dar nu e obligatoriu sa o luam pe cea mai scumpa. Putem alege o haina de la un magazin de imbracaminte second-hand, in stare exceptionala, care sa coste de 10 ori mai putin decat una dintr-un mall. Astfel, nu e nevoie de credite rapide sau imprumuturi din banca pentru o astfel de achizitie. Ne atingem obiectivul fara a fi nevoie sa apelam la credite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More