Plateste-te pe tine primul si vei scapa de credite

Ai auzit sau poate nu de ideea asta de a te plati pe tine inainte de a-i plati pe altii. Asta presupune ca tu esti mai important decat orice alta obligatie si cheltuiala ai in viata asta.

Cu toate ca ti se va parea ciudat la prima vedere, eu iti spun sa te platesti pe tine inainte de a plati orice taxa la stat, orice factura sau cheltuiala obligatorie in viata asta.

Atata timp cat incepi cu a pune deoparte lunar 5-10% din veniturile tale inainte de a plati orice altceva, ai certitudinea ca suma respectiva face parte din fondul tau de urgenta. Banii respectivi trebuie protejati de orice interventie asupra lor. Nu te atingi de ei pentru a-ti cumpara un telefon nou, de exemplu.

Din suma ramasa disponibila deja poti sa platesti facturile lunare, hrana si tot ce ai notat deja pe o lista ca e imperios necesar pentru existenta proprie si a familiei tale.

Daca ai si un procent de 5-10% din suma ramasa, pe care o dedici pentru distractie (concerte, excursii, iesiri in oras), deja te poti considera un om implinit si fericit.

Cei care isi pastreaza acest fond de urgenta acasa sau intr-un cont, au tendinta de a se atinge de ei pentru lucruri care nu sunt cu adevarat importante, dar pe care si le doresc.

De aceea, e indicat ca acest fond de rezerva sa fie sub forma de depozite bancare sau alte alternative.

Doar asa poti sa nu ajungi repede la banca pentru mprumuturi. Cu atat mai putin, sa apelezi la credite rapide (cunoscute si sub numele de credite nonbancare).

Tu cand iei decizia de a te plati intai pe tine si pe urma pe altii? Cei care nu se platesc primii, ajung de multe ori sa nu le mai ramana bani pentru a se plati pe ei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More