Planificarea vietii si creditele

Se stie ca o corabie care pleaca in larg fara un plan, are toate sansele sa esueze. Oare de ce nu acceptam ca e la fel si in vietile oamenilor, inclusiv in ceea ce tine de partea financiara?

Vedem la tot pasul numeroase persoane care se aventureaza atat in credite la banca, pe termen scurt sau lung, cat si in credite nonbancare, cunoscute drept credite rapide. Majoritatea dintre acestea nu au deloc un fond de economii la care sa apeleze atunci cand au nevoie de o suma suplimentara de bani.

Acesti oameni sunt in viata asemenea unei barci care pleaca in larg fara o harta si o tinta. Majoritate celor care apeleaza la credite nu au facut niciodata efortul minim de a verifica ce cost presupun acele imprumuturi.

Ele stiu doar ca isi doresc un anumit lucru, ca nu au banii necesari si ca pentru a-i obtine, apeleaza la banca sau la credite cu buletinul pentru a si le achizitiona.

Genul acesta de gandire este specific celor mai multi dintre cei care ajung sa intre in faliment financiar, sa nu-si mai poata plati ratele la banca atunci cand isi pierd sau se reduc sursele de venit pe care se bazau atunci cand au luat acele credite.

Situatii de acest gen pot fi evitate daca ne gandim ca un credit luat pe termen lung, de minim 15 ani, are toate sansele sa se surpapuna cu o perioada de criza financiara.

Daca nu ne planificam viitorul si nu ne asiguram economii la care sa putem apela in perioadele dificile ale vietii, situatiile de acest gen ne vor prinde nepregatiti si nu vom avea alte solutii pentru a rezolva situatia delicata decat sa apelam la alte credite.

Solutia ideala e sa punem lunar 10% din veniturile proprii intr-un fond de urgenta la care sa apelam cand avem nevoie de sume neplanificate de bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More