Piata creditelor in conditiile de instabilitatea economica europeana si politica romaneasca

Europa are deja 9-10 ani de crestere economica si deja tot mai multi specialisti sunt de parere ca ne aflam pe final de ciclu economic. Asta inseamna pentru toata lumea ca recesiunea cam bate la usa, in timp ce Romania are cu totul alte preocupari.

Printre semnele care ne duc cu gandul la recesiune e faptul ca Germania are deja doua trimestre consecutive de scadere economica, Italia e deja in recesiune, iar economia Frantei se cam clatina in ultima perioada. Comenzile economice pe plan industrial tot mai scazute sunt deja un semnal de alarma, mai ales ca ele vin la pachet cu razboiul comercial dintre SUA si China.

Unii specialisti din Romania considera ca cresterea accelerata a cheltuielilor din sectorul bugetar romanesc in corelatie cu slabirea economiei la nivel mondial pot duce la o recesiune in tara noastra. Asta poate aduce cu sine o crestere a numarului de credite la banca si de credite rapide pe care populatia le va accesa.

Ceea ce e sigur, e ca vine un an complicat care poate crea multe situatii neprevazute pentru economia romaneasca si pentru piata de credite de aici. Ne asteptam la mai multe imprumuturi accesate nu doar de populatie ci si de catre guvernul care va gestiona tara pana la alegerile parlamentare.

Cum va evolua economia Romaniei in viitorul apropiat si cum vor reusi guvernantii sa reduca impactul asupra populatiei a unei eventuale si posibile recesiuni, ramane de vazut. Vom vedea si cum va evolua piata de credite nonbancare in acest an ramas pana la alegerile din toamna anului 20202.

Concluzii realiste vom putea sa tragem abia dupa ce se va mai limpezi situatia politica romaneasca post-motiune si cea economica mondiala.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More