Obligatiunile guvernamentale si creditele

Ultimele date puse la dispozitie de catre zerohedge.com despre obligatiunile guvernamentale aduce sperante in economie, dar si pe piata de credite. Mai precis, e vorba de a scadere cu 52% in zona Euro a obligatiunilor guvernamentale care sunt considerate cu randament negativ.

Printre motivele care au dus la aceasta situatie se afla optimismul in legatura cu comertul si sperantele bancherilor in legatura cu economia mondiala.

Se stie ca atunci cand economia merge bine, firmele acceseaza credite pentru a se dezvolta mai mult pentru a-si mari castigurile. In aceste conditii, o banca isi poate mari profitul si poate oferi inclusiv populatiei credite mai avantajoase.

Pe de alta parte, populatia cu venituri neeligibile pentru imprumuturi de la banca va accesa credite rapide sau credite cu buletinul pentru achizitia unor bunuri personale. Institutiile care ofera credite nonbancare vor avea si ele de castigat prin cresterea numarului de clienti.

Important e insa ca toti cei care doresc sa acceze imprumuturi din oricare categorie mai sus mentionata sa se documenteze in prealabil in legatura cu conditiile contractuale. Se stie ca nici o banca nu e societate caritabila si ca banii imprumutati trebuie restituiti alaturi de comisioane si dobanzi.

Chiar si atunci cand vorbim de obligatiuni guvernamentale, fie ele pe zona euro sau lei, ele implica taxe pe care cineva trebuie sa le plateasca. Sistemul este gandit in asa fel incat statul sa aiba cele mai mari beneficii, dar asta nu inseamna ca populatia nu poate beneficia de avantajele pe care le pot oferi acestea.

Atunci cand o persoana se informeaza corect despre tot ce presupune sistemul financiar pus la dispozitia populatiei (credite rapide, credite bancare, obligatiuni, actiuni, titluri de stat samd), are toate sansele sa gaseasca instrumentul cel mai potrivit nevoilor sale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More