Mituri despre bani

Cu toate ca traim de 3 decenii intr-un sistem care ne-a oferit accesul la informatii de calitate, multi romani inca mai cred numeroase mituri despre bani. Printre cele mai frecvente dintre acestea sunt convingeri ca a fi bogat presupune sa cheltui mai multi bani, ca a economisi este o dovada de saracie, ca doar cei cu venituri mari pot deveni prosperi financiar.

Acest tip de convingeri ne indeparteaza de prosperitate si ne apropie mai mult de imprumuturi la banca si credite rapide. Cu toate ca exista si situatii cand a apela la credite este benefic pentru o persoana, de cele mai multe ori acest comportament ne saraceste mai mult decat sa ne imbogateasca.

Stim ca orice credite trebuie rambursate alaturi de dobanzi si comisioanele pe care le presupune contractul pe care l-am semnat cu societate care ne ofera respectivele imprumuturi. Daca vom trage o linie la final, vom vedea cat de mult ne-au costat bunurile achizitionate prin acele credite, in comparatie cu pretul pe care il aveau afisat ele la cumparare.

Cei care vor sa devina prosperi, indiferent de veniturile pe care le au, sunt mai chibzuiti in legatura cu banii. Ei au un fond de urgenta in care isi depun lunar minim 10% din venituri, pana pot sa isi asigure existenta din suma respectiva pentru minim 6 luni. Astfel, cand au nevoi urgente, ei nu sunt nevoiti sa apeleze la credite rapide sau imprumuturi de la banca.

Persoanele care nu tin sa isi arate bogatia lor prin achizitiile facute, au sanse mai mari sa devina prosperi deoarece ele nu-si risipesc veniturile pe bunuri inutile, ci incep cu a face economii. In timp, ele pot sa-si investeasca o parte din economii in active care genereaza venituri pasive. Astfel obtin sume suplimentare de bani pe care le folosesc la fel de chibzuit, avand deja dovada ca aceasta e metoda care le asigura prosperitatea, indiferent de venituri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More