Millennialii mai saraci decat boomerii

Ultimele date oferte de catre statisticieni arata o discrepanta uimitoare intre baby boomers (persoanele nascute in perioada 1946 – 1964) si millenniali (persoane nascute in perioada 1981-1996) in ceea ce priveste averea colectiva. Desi accesul la informatie si posibilitatile de dezvoltare suntde partea celor mai tineri, acestia sunt departe de averea pe care cei mai varstnici o avea la varsta de 35 de ani.

Dintre toate generatiile, boomerii s-au descurcat mai bine si decat cei din generatia X (cei nascuti in perioada 1965-1980). Datele mai arata ca cei din Generatia X pot fi ajunsi din urma de millenniali doar daca in urmatorii 4 ani isi vor tripla averea.

In aceste conditii, ne asteptam ca millennialii sa acceseze mai multe credite de la banca sau credite rapide. Acestea ar avea rolul de a le creste averea, chiar daca ar fi vorba de imprumuturi.

Cu toate acestea, speranta de viata a generatiei baby boomers este mai redusa si, in viitor, averea lor va ajunge la millenniali. Dar pana atunci, cei mai tineri vor trebui sa munceasca mai mult pentru a ajunge la averea pe care o aveau la aceeasi varsta cei din generatiile anterioare.

O alta explicatie poate fi faptul ca generatiile tinere cheltuie mai mult decat cele varstnice. In aceste conditii, ele nu au rezerve financiare sau depozite la banca. Atunci cand au nevoie urgenta de bani, cei mai tineri acceseaza cu mai mare usurinta imprumuturi sau credite rapide.

Care vor fi consecintele pe termen lung ale unui astfel de comportament, ramane de vazut in viitor. Stim doar ca pentru cei mai tineri nu exista tendinta de a cumpara la fel de mult ca boomerii, actiuni si obligatiuni. Toate acestea ii fac pe millenniali generatia cea mai saraca ce traieste in prezent in SUA.

Aceste date pot fi extrapolate cu usurinta ca date generale pentru Europa, unde tendintele sunt asemanatoare, chiar daca aici educatia financiara este mai ridicata.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More