Lipsa educatiei si accesarea de credite inutile

Nevoile populatiei sunt in continua schimbare, acestea fiind amplificate constant de companiile de publicitate care o invata sa cumpere cat mai multe si mai diverse lucruri. Putini sunt cei care iau decizia de a analiza in profunzime situatia in care se afla si care isi selecteaza cu atentie ceea ce achizitioneaza, analizand daca chiar au sau nu nevoie de ceea ce cumpara.

In aceste conditii, nu e deloc de mirare ca populatia acceseaza tot mai multe credite pentru a-si satisface nevoile create artificial de catre companii prin reclame atractive si motivante.

Vedem cum un segment destul de semnificativ acceseaza credite de la banca sau credite nonbancare pentru bunuri despre care constata la scurt timp dupa achizitie ca nu le sunt utile si ca achizitia lor a fost doar o risipa de bani.

Cum putem scapa de astfel de comportamente care ne duc spre credite inutile? Se spune ca e bine ca indiferent ce vrei sa cumperi, sa treci pe o hartie si sa analizezi 2-3 zile avantajele si dezavantajele acelei achizitii. Cei care isi insusesc acest obicei ajung sa isi risipeasca foarte rar banii pe lucruri inutile.

Doar printr-o analiza atenta a propriilor nevoi in raport cu nevoile pe care reclamele incearca sa ni le induca, o persoana poate ajunge sa aiba o viata financiara mai prospera.

In lipsa acestui obicei, cu cat o persoana va castiga mai multi bani, cu atat va accesa credite mai mari pentru a-si satisface false nevoi mai costisitoare. Acest obicei nu-l transforma pe cel care castiga mai multi bani decat intr-o victima sigura care, atunci cand sursa sa de venit dispare, se prabuseste.

Omul se poate schimba doar prin educatie, iar cum romanii sunt pe ultimul loc in Europa la achizitia de carte, nu e deloc intamplator ca avem atat de multe persoane care acceseaza imprumuturi bancare si credite rapide care ii inrobesc.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More