Legatura dintre politica si nivelul de trai al romanilor

Cu toate ca celor mai multi nu ne place politica, viata noastra este influentata zi de zi de ceea ce se intampla pe aceasta scena la care suntem doar privitori. Se stie ca in orice tara lipsita de predictibilitate pe plan politic, exista potential mare de instabilitate economica. Romania tocmai a trecut printr-o motiune de cenzura care a dus la caderea guvernului condus de Viorica Dancila.

In asteptarea formarii unui nou guvern si in contextul in care in luna noiembrie vor avea loc alegeri prezidentiale, starea de incertitudine va fi cea care va guverna si economia romaneasca cel putin pana la finalul anului.

Cat timp noua majoritate parlamentara este una foarte fragila, si PNL, USR, PLUS si celelalte partide care se opun partidului cel mai bine reprezentat ca numar de parlamentari, adica PSD, nu vor reusi sa se puna de acord in ceea ce priveste noua putere obtinuta, guvernarea tarii pana la alegerile parlamentare din toamna anului viitor va fi greu de realizat.

De aceea, ne asteptam ca romanii sa acceseze tot mai multe credite de la banca si credite rapide deoarece e foarte posibil ca inflatia sa creasca in continuare, dar veniturile populatiei sa ramana la fel ca pana in prezent. E adevarat ca nici un partid nu va vrea sa isi riste sansele la alegerile parlamentare si nu cred ca va lua cineva masurile care se impun pentru redresarea tarii pana in toamna viitoare, asa ca sunt mici sanse ca pana atunci sa scada salariile.

In aceste conditii, nu e exclus ca Romania sa acceseze alte credite pentru a nu afecta drastic veniturile populatiei pentru a putea primi voturile sale. Pana atunci, populatia ar trebui sa nu se aventureze in credite cu buletinul si nici credite de la banca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More