Învață să folosești cardul de credit în avantajul tău

Tentația de a face cumpărături este la tot pasul. De la reclame până la oferte atrăgătoare la cumpărături online sau din magazine, ale căror riscuri sunt mai mult sau mai puțin explicate onest, sau la atracțiile cumpărăturilor pe credit, uneori e greu să îți păstrezi mintea limpede când poți avea atât de multe avantaje dintr-o dată.


Cu toate aceste, creditele de nevoi personale sau cardurile de credit oferite generos de bănci vin întotdeauna cu un preț. Pentru a putea beneficia cu înțelepciune de avantajele unor asemenea instrumente, trebuie însă să fim în cunoștință de cauză cu mult înainte de a apăsa pe acel click care declanșează procesul de plată la mărfurile de tot felul pe care le comandăm on-line.


Cardurile de credit sunt prezentate de către bănci ca o ofertă generoasă care include rate fără dobândă, aplicabile doar în cazul unor centre comerciale considerate partenere sau în general. Dar dobânda zero pentru suma utilizată pe card se aplică doar în situația în care înainte de expirarea perioadei de grație, suma folosită la cumpărături plus rata lunară fixă sunt achitate în întregime.


În general, extrasul de cont lunar al unei bănci prevede doar rambursarea unei sume minime. Această sumă poate reprezenta doar comisioanele și dobânda datorate băncii. O dobândă zero pentru cheltuielile făcute pe card se aplică doar dacă băncii i-a fost returnată toată suma de plată pentru luna în curs. Dacă plata unei rate lunare întârzie, banca va aplica dobândă.
Un alt avertisment de care trebuie să țineți cont în cazul în care doriți să evitați dobânzi la bănci este să evitați scoaterea de bani de la bancomat cu cardul de credit. Cele mai multe bănci nu acordă o perioadă de grație pentru sumele obținute folosind un ATM. Perioada de grație – care în conformitate cu politicile unor bănci poate fi de 50-60 de zile – este valabilă deseori doar pentru cumpărăturile făcute la comercianți. Înainte de a face o retragere de numerar, trebuie să fiți siguri că banca Dvs. aplică această perioadă de grație și pentru acest tip de operațiuni bancare. Alt aspect care trebuie avut în vedere la retragerile de la ATM este că în general comisioanele de retragere la cardurile de credit sunt mult mai mari decât cele pentru cardurile de debit.


Unele dintre cele mai importante beneficii acordate de bănci utilizatorilor de carduri de credit sunt punctele bonus. Aceste puncte pot fi întrebuințate pentru cumpărături sau reduceri în cadrul rețelei de comercianți parteneri. Ofertele în acest sens diferă de la bancă la bancă. În unele cazuri, punctele pot fi folosite doar pentru cumpărături, în alte situații, unele bănci permit preschimbarea punctelor în bani pe card.


Unele bănci acordă bonusuri în mile aeriene care pot fi folosite pentru cumpărarea de bilete de avion, plata bagajelor suplimentarea, îmbunătățirea clasei de zbor, reduceri la cumpărăturile făcute în duty free. Alte avantaje atașate cardului de credit sunt: abonamente la centre de wellness, comision anual gratuit pentru cumpărături făcute peste anumite sume sau eliminarea comisionului de conversie valutară.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More