Factorii care determina oamenii sa acceseze imprumuturi

Ne uitam zilnic la cei din jurul nostru si facem comparatii. De cele mai multe ori, vedem lucruri pe care ni le dorim si noi, dar nu avem banii suficienti pentru a ni le procura. Mai mult decat atat, avem falsa impresie ca, daca am avea si noi aceleasi obiecte, am fi mai fericiti decat in prezent.

Asa se creaza disconfortul si nevoia de a avea mai mult. Daca unii accepta situatia si se multumesc cu cat au, altii apeleaza la credite pentru a obtine ceea ce isi doresc. Din punct de vedere psihologic suntem diferiti si e normal sa nu actionam la fel in situatii asemanatoare. Cum initial nu existau solutii pentru rezolvarea acestor tipuri de nevoi, au aparut primele imprumuturi care sa ii ajute pe cei ce nu au sa aiba ceea ce nu-si permit in acel moment.

Asta presupune ca cel ce are mai multi bani decat are nevoie sa ofere o suma de bani celui care isi doreste sa achizitioneze un bun inainte sa si-l permita. In acest mod, cel care are bani obtine si mai multi bani prin dobanda pe care o solicita celui care nu are bani. Pe de alta parte, persoana imprumutata obtine obiectul pe care si l-a dorit si se foloseste de el inca inainte sa si-l permita.

In zilele noastre, acest tip de credite este foarte frecvent intalnit in magazine care colaboreaza cu institutii financiare ce ofera credite cu buletinul. Ele sunt legale si vin in ajutorul celor interesati sa obtina sumele necesare pentru diverse achizitii.

Mai nou, exista posibilitatea nu doar de a achita diverse bunuri prin acest tip de credite nonbancare, ci si de a obtine anumite sume de bani, limitate ca plafon la cateva mii de lei. Acestea insa trebuie restituite intr-un termen scurt de maxim o luna de zile. Cum e si normal, la suma respectiva se adauga si o dobanda.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More