ERB Retail Services devine parte a BT Direct

ERB Retail Services, instituție emitentă a cardurilor de credit Euroline, fost membru al grupului bancar Bancpost, este de la începutul acestui an parte a BT Direct. ERB este o Instituție Financiară Nebancară (IFN). Măsura face parte din procesul de preluare a Bancpost de către Banca Transilvania, ERB Retail Services fiind achiziționată ca parte a pachetului de preluare a băncii. Fuzionarea a avut loc în prima parte a anului 2019.


Obiectivul principal al noului BT Direct, potrivit comunicatului de presă citat, este de a deveni instituția de consumer finance preferată a românilor prin oferirea de servicii de calitate, moderne, prin soluții convenabile de finanțare oferite clienților, respectiv prin parteneriate durabile.
ERB Retail Services are un portofoliu de 250.000 de carduri de credit EuroLine. Cota actuală de piață este de 8,7%. Cardurile pot fi întrebuințate într-un număr de 1.200 de magazine partenere.


„ERB Retail Services și BT Direct au împreună toate ingredientele pentru a deveni instituția de consumer finance preferată de români. Avem susținerea Grupului Financiar Banca Transilvania, un mix de produse complet pentru clienții noștri de acum și pentru cei viitori, expertiza unuia dintre primele IFN-uri din piață, dar și entuziasmul, profesionalismul și determinarea unei echipe implicate”, spune Ana Popescu, Director Executiv Persoane Fizice Bancpost, propusă pentru funcția de Director General al noii entități.


În momentul de față, procesul de integrare este în curs de derulare. Integrarea are loc pe mai multe planuri – produse și servicii, resurse umane, juridic – procedurile fiind supervizate în detaliu de către echipele BT Direct și ERB Retail Services. Cele două instituții financiare nebancare au experiență îndelungată pe piața acordării creditelor de consum și vor fuziona în prima jumătate a anului în curs. Pe primele locuri în lista priorităților, în conformitate cu obiectivul prioritar stabilit pentru noul BT Direct, este definitivarea unificării echipelor de vânzări deținute de celor două subsidiare. Echipele au în prezent peste 100 de persoane care desfășoară activități comune și au responsabilități divizate.


ERB Retail Services IFN SA este activă pe piața din România din 2004, îndeosebi pe segmentul de credite negarantate prin produsele Creditul de consum în magazine (lider de piață pentru mai mulți ani), respectiv Cardul de credit EuroLine. În 2015, Lafferty Research România a declarat ERS drept cel mai mare emitent de carduri de credit din țara noastră.


În ultima perioadă de timp, Cardul EuroLine a trecut prin îmbunătățiri constante devenind un partener fidel al clienților la cumpărături prin: RATE UȘOARE, Schema de Loialitate 1 2 3, programul de RATE ORIUNDE. Acest din urmă program oferă posibilitatea transmiterii numărului de rate ales prin SMS în cazul achizițiilor de sub 500 de lei.


Din aprilie 2018, Banca Transilvania deține ERB Retail Services, ca urmare a achiziției Eurobank Group.


În cadrul procesului de fuziune, noul IFN își va păstra denumirea BT Direct. Oferta către clienți a noului BT Direct este orientată către banking-ul inovativ atât în ceea ce privește produsele și serviciile, însă în special tehnologia folosită.

BT Direct IFN, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania s-a format la Cluj-Napoca, oferind credite de consum personalizate în funcție de profilul clienților săi prin intermediul celor aproape 500 de sedii BT, precum și prin intermediul magazinelor partenere cu acoperire națională.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More