Eliberarea financiara prin eliminarea creditelor

A deveni liber financiar presupune a nu avea nici un fel de constrangere in ceea ce priveste folosirea banilor pe care ii obtii din venituri active sau pasive. Asta presupune ca nu ai nici un fel de credite care iti iau o bucata din ceea ce castigi.

In aceasta categorie intra inclusiv celebrele credite rapide, cunoscute si sub numele de credite nonbancare. Chiar daca acest tip de imprumuturi sunt pe termen foarte scurt, de maxim 30 de zile, ele presupun a restitui comisioane si dobanzi pe langa suma primita.

Aceasta presupune ca respectivele imrpumuturi iti conditioneaza viata financiara. Daca intr-o luna vrei sa nu muncesti nimic si nu ai venituri pasive care sa acopere ratele bancare, atunci chiar ai o problema.

Dar cand nu ai nici un fel de credite si nici o datorie la banca, poti oricand sa ramai decizi ca o luna sa nu ai venituri active. Asta in conditiile in care ai deja un fond de urgenta din care sa traiesti respectiva perioada.

Daca iei o astfel de decizie, poti sa pui bazele unui proiect sau al unei afaceri care sa-ti genereze venituri active mult mai mari decat cele din prezent. Evident, deja te poti considera liber financiar prin faptul ca nu ai datorii sau credite.

Ceea ce faci cu viata ta financiara depinde doar de tine, nu si de banca. Din acel punct, inclusiv mare parte din stres dispare si te poti concentra mai bine pe proiectele tale.

Insa, inainte de toate, e important sa ai mentalitatea care te poate duce in aceasta directie a eliberarii financiare. O persoana care toata viata a trait cu si prin imprumuturi, se va elibera greu de acest obicei.

Important e insa sa retinem ca oricine poate face acest pas spre libertatea financiara. Presupune, desigur, efort pentru ca schimbarea mentalitatii se face cel mai greu. Dar prin perseverenta si rabdare, oricine poate deveni liber financiar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More