Educatia financiara precara e tot mai puternic resimtita in mediul rural

Educatia financiara precara e tot mai puternic resimtita in mediul rural din Romania. Dovada e data de o statistica recenta care arata ca aici sunt de trei ori mai multe jocuri de noroc si agentii de pariuri decat farmacii. In timp ce in mediul urban a crescut numarul farmaciilor si a scazut cel al jocurilor de noroc, in cel rural situatia este total opusa.

Se stie ca predilectia pentru jocurile de noroc se regaseste cel mai des in randul persoanelor cu o slaba educatie financiara. De aici se trage concluzia ca educatia financiara este tot mai slaba la sate.

Aceste date ii fac pe locuitorii din mediul rural mai predispusi si spre a accesa credite rapide sau credite cu buletinul. E adevarat ca unii apeleaza la aceasta forma de imprumuturi si pentru ca o banca nu acorda credite decat in conditii mult mai stricte.

Daca la o banca nu poti accesa credite fara a avea un loc de munca pe perioada nedeterminata, credite nonbancare se pot accesa chiar si fara a avea un loc de munca sau un cont de debit deschis la o banca.

Din pacate, persoanele care traiesc in mediul rural se aventureaza mai usor in a achizitiona diverse bunuri pe care pe achita prin credite cu buletinul. Acestea presupun costuri care pot fi evitate printr-o disciplina financiara.

Aceasta disciplina se creeaza greu pentru cei care considera ca a avea credite te face orasean. In mediul rural continua sa persiste false conceptii despre ceea ce presupune viata in mediul urban. Castigurile rapide si nemuncite, cum sunt cele din pariuri si jocuri de noroc, alaturi de banii proveniti din credite, pot fi foarte inselatoare pentru cei care le obtin usor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More