Educatia financiara e tot mai prezenta in vietile romanilor

Educatia financiara e tot mai prezenta in vietile romanilor

Cu toate ca Romania este pe ultimul loc in Europa la capitolul educatie financiara, incepem sa auzim tot mai multa lume vorbind despre ea. Chiar si aici pe acest site avem articole care au legatura cu acest subiect. In cateva cuvinte se poate ca ea e acea educatie care te invata cum sa iti cresti veniturile, cum sa gestionezi banii castigati si cum sa-i cheltuiesti fara sa mai ajungi sa iei imprumuturi de la banca sau chiar credite nonbancare.

O astfel de formare te poate invata cand sa economisesti mai mult si cand sa apelezi chiar si la credite rapide pentru a beneficia de unele oprtunitati care pot sa-ti apara in viata. Ea e prezenta in aproape tot ce facem pentru ca ne folosim de bani zi de zi. De felul cum o facem depinde bunastarea noastra.

Indiferent de ceea ce facem ca sa ne castigam existenta si indiferent de veniturile pe care le avem, fiecare din noi poate fi prosper financiar sau poate sa traiasca doar cu credite. Iar asta tine doar de educatie. Atata timp cat castigi mult si cheltui cel putin la fel de mult, stabilitatea ta financiara nu exista.

Prosperitatea financiara se obtine printr-o regula foarte simpla care presupune sa castigi cat mai mult si sa cheltui cat mai putin. Asta presupune sa inveti sa faci lucruri care sunt mai bine platite si sa iti gospodaresti banii castigati in asa fel incat sa ajungi cat mai rar sa iei imprumuturi de la banca sau de la societatile financiare care ofera credite nonbancare.

Comoditatea si lipsa de rabdare a celor care vor rezultate rapide, ii face pe majoritatea romanilor sa apeleze in continuare la credite, insa tendinta de a invata mai multe lucruri despre educatia financiara se simte tot mai mult.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More