Economisirea, solutia simpla care te scapa de credite

Majoritatea oamenilor isi doresc sa aiba controlul absolut asupra banilor proprii, insa cei mai multi nu fac acel lucru simplu care face diferenta intre cei cu datorii si cei fara datorii.

Economisirea este elementul cheie care face diferenta intre o persoana care apeleaza si alta care nu apeleaza la imprumuturi de la banca sau la credite nonbancare.

O persoana care decide sa nu cheltuie mai mult decat castiga, si care face economii, poate ajunge chiar sa isi investeasca banii in asa fel incat sa ii produca venituri pasive.

Evident ca asta e un vis imposibil pentru cineva care isi cumpara cu bani pe care nu ii detine, si care provin din imprumuturi de la banca sau prin credite rapide, bunuri la care viseaza, dar pe care nu si le permite.

In schimb, o persoana care are grija sa economiseasca lunar 10% din venituri, va avea in timp banii necesari pentru astfel de achizitii sau vacante la care viseaza. In plus, va cheltui cu ele mai putin decat cei care obtin cu bani imprumutati.

Nu uitam ca orice imprumuturi presupun costuri suplimentare. Dobanda si comisioanele trebuiesc si ele platite pentru luxul de a cumpara ceea ce nu ne permitem.

In schimb, cei care economisesc si nu sunt nevoiti sa acceseze credite cu buletinul pentru a avea un obiect casnic, platesc mai putin pentru aceeasi achizitie.

Cred ca fiecare dintre noi vrea sa plateasca cat mai putini bani si sa aiba cat mai multe lucruri. Prin economisire, acest lucru e posibil.

Insa nu uitam ca situatia noastra actuala e rezultatul deciziilor pe care le-am luat in trecut. Viitorul nostru insa depinde de ceea ce facem incepand de azi.

Tu decizi daca incepi sa economisesti sau continui sa traiesti din imprumuturi sau credite rapide. Viata ta financiara nu este altceva decat rezultatul deciziilor pe care le iei in fiecare zi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More