De la credite la independenta financiara

I-ai auzit pe unii vorbind de independenta financiara, dar tu mai ai credite la banca sau poate chiar credite nonbancare si nu vezi nici o posibilitate de a nu mai depinde de imprumuturi pentru a avea o viata mai buna. Ceea ce nu stii, e ca multi dintre acesti oameni fericiti si independenti, nu au fost tot timpul asa. Unii au fost in aceeasi situatie ca si tine, cel care depinde de credite.

Ce au facut ca ei sa fie acum atat de diferiti de cei care erau candva? Cateva obiceiuri implementate cu rigurozitate pot face ca un om sa se transforme radical in cativa ani. Primul si cel mai important dintre toate obiceiurile e acela de a te plati mai intai pe tine. Asta chiar inainte de a plati orice factura.

Poate pentru unii suna ciudat. Cum adica sa te platesti pe tine inainte de a-ti plati taxele, curentul, apa samd. De ce sa nu lasi economisirea la final, dupa ce ti-ai platit toate cheltuielile curente? S-a dovedit ca foarte rar mai punem bani deoparte daca nu o facem atunci cand ii primim. Avem tendinta de a cheltui pe lucruri inutile o parte din banii pe care ii avem. Astfel ajungem sa nu mai facem economii.

In schimb, daca primul lucru pe care-l facem atunci cand ne primim salariul e sa punem 10% din suma intr-un fond de rezerva/ urgenta, atunci suntem nevoiti sa ne descuram cu restul de 90%. Din ei platim cheltuielile curente, facturi, hrana, imbracaminte samd. Daca suntem precauti, ne raman chiar si pentru mici distractii. Intotdeauna vom gasi o solutie pentru a ne descurca cu suma ramasa dupa ce prima data am economist 10% din venitul nostru.

Punand in practica aecst obicei in fiecare luna, ne vom trezi dupa 2-3 ani ca avem deja o suma frumoasa pusa deoparte si ca suntem tot mai aproape de acea independenta financiara la care nici nu visam.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More