De ce nu au persoanele cu studii superioare mai multi bani?

Multe persoane care au studii superioare se intreaba de ce veniturile lor nu sunt in conformitate cu informatiile si eforturile asimilate pe perioada scolarizarii. Asta ii face sa se simta frustrati pentru ca nu simt utilitatea educatiei in dobandirea unui nivel de viata multumitor.

Asa ca, multe persoane cu studii superioare ajung sa aiba credite accesate la banca sau credite nonbancare, in timp ce persoane care nu au studiile lor nu au nevoie de imprumuturi pentru a avea viata pe care si-o doresc.

E bine sa se stie ca nivelul financiar nu depinde doar de cunostintele si efortul depus. Celebrul investitor Warren Buffet sustine ca nimeni nu isi poate controla banii fara a-si putea mai intai controla emotiile.

De aceea, vedem chiar si persoane inteligente care sunt nevoite sa apeleze la credite rapide pentru a supravietui de la o luna la alta, in timp ce multe alte persoane cu studii superioare au credite la banca.

Legatura intre studii, inteligenta si bani este insa mult mai mica decat cea intre emotii si bani. Oamenii au tendinta sa se auto-saboteze emotional in legatura cu capacitatea lor de a produce mai multi bani. Cei mai multi nu cred ca merita, ca pot si ca au conditiile pentru a face mai multi bani. Cele 3 bariere exista insa doar in mintea noastra.

Mintea noastra creaza scuze prin care isi justifica incapacitatea de performanta financiara, fiind dominata de convingeri ca nu traim in tara potrivita, ca doar cei care fura pot face bani si altele de acest gen. Astfel, in loc sa cautam solutii pentru a ne creste veniturile, ne lamentam si ajungem ca, in loc sa economisim, sa accesam credite de la banca sau credite rapide.

Schimbarea mentalitatii noastre nu se face peste noapte, dar lucrand la partea emotionala si de convingeri subconstiente, putem sa ajungem sa avem economii in loc de credite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More