De ce nu aplicam in viata ceea ce stim despre credite?

Vedem des persoane care spun ca apeleaza la credite nonbancare sau la imprumuturi de la banca pentru ca nu-si permit sa isi achzitioneze bunurile dorite. Cu toate astea, ei cumpara acele lucruri mult mai scump atunci cand apeleaza la credite pentru a face rost de bani pentru ele.

Mai grav e ca unii nu isi planifica deloc viitorul si ajung sa aiba mari probleme sa achite respectivele imprumuturi. Aceste situatii sunt mai frecvente in perioadele de criza economica. Se stie ca aceste crize apar periodic, in general la un interval de 8-15 ani ani. Asa ca, cei care iau credite pe termen lung au toate sansele sa prinda cel putin o astfel de perioada delicata.

Din pacate, cei mai multi nu isi iau masuri de precautie. Acestia sunt asemenea persoanelor accidentate care ajung in spital si care spun ca niciodata nu s-au gandit ca vreodata ar putea ajunge in aceasta situatie. Dar daca o persoana poate trai toata viata fara niciun accident, ea nu are sanse sa scape de perioadele de criza economica.

Cei care aleg sa aiba credite rapide sau imprumuturi pe termen lung de la banca, nu economisesc deloc bani pentru astfel de perioade si se simt luati pe nepregatite, asemeni pacientilor accidentati.

In plus, a avea credite presupune a face o economisire lunara fortata de rata la banca. Cu o viata mai disciplinata din punct de vedere financiar se pot evita multe din problemele cu care se confrunta persoanele care au credite.

Nu e atat de greu sa inveti sa economisesti lunar 10% din propriile venituri si sa apelezi la respectivul fond atunci cand chiar ai nevoie de o suma neplanificata de bani.

Acestea sunt principii simple de viata pe care majoritatea le stiu teoretic, dar vedem in societate ca majoritatea nu le aplica. De ce e atat de greu sa fim consecventi cu informatiile care le stim ca ne pot face viata mai frumoasa si mai usoara?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More