Cum sunt afectate creditele de piata muncii

La nivel mondial se semnaleaza miscari importante pe piata muncii care ar trebui sa reprezinte pentru noi semnale de alarma care sa ne ajute sa ne pregatim pentru ziua de maine. In timp ce unele companii mari fac disponiblizari in unele industrii, in alte industrii batalia pentru atragerea talentelor este acerba.

Sunt domenii unde angajatii sunt tratati ca regii, iar altele in care angajatii simt deja presiunea restructurarilor.  Spre ce domeniu/ industrie ar fi bine sa se orienteze romanii pentru a se feri de disponibilizari in viitor? Greu de spus.

Intai de toate, putini romani sunt calificati in meseriile care pot genera venituri active (salarii) mari. Cea mai mare parte a populatiei realizeaza munca necalificata si prost platita, alegandu-si domeniile de activitate in functie de oferta disponibila pe piata muncii.

Din randul acestui segment de angajati se inregistreaza cel mai mare numar de persoane care acceseaza credite de la banca dar, mai ales, credite rapide. Acestea din urma sunt credite nonbancare, fiind cunoscute de populatie de populatie si sub numele de credite cu buletinul.

Revenind la intrebarea de mai sus, stim ca multi tineri isi indreapta atentia catre industria IT care genereaza in prezent cele mai mari venituri din Romania.

Cu toate astea, exista voci care cred ca programarea se va automatiza atat de mult incat nu va mai fi nevoie de atat de multi specialisti sau ca munca lor va fi foarte usoara. In aceste conditii, si salariile celor ce activeaza in acest domeniu ar putea scadea drastic.

Acest segment ce lucreaza in zona IT a accesat pana in prezent credite mari de la banca pentru achizitia de locuinte. Daca piata IT se va destabiliza si veniturile lor vor scadea, putem asista la o mare tragedie pentru programatorii care s-au bazat doar pe veniturile actuale cand au accesat respectivele imprumuturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More