Cum sa nu mai avem credite?

In timp ce firmele sunt mult mai atente cand fac credite, populatia fizica se aventureaza de cele mai multe ori cu prea mare usurinta spre imprumuturi. Nu de putine ori, respectivele credite sunt pentru casa, masina, telefon sau vacante.

Ei nu iau deloc in calcul riscurile pe care si le asuma in momentul cand acceseaza respectivele imprumuturi. Se bazeaza pe veniturile actuale desi acceseaza credite pe 10-20-30 de ani? Poate sa fie cineva sigur ca va avea acelasi loc de munca si aceleasi venituri peste un numar de ani?

Din aceasta perspectiva, e mult mai sanatos sa iei credite rapide decat credite de la banca. De ce? Pentru simplul motiv ca institutiile care acorda credite nonbancare ofera imrpumuturi pentru maxim 60 de zile. In schimb, de la o banca poti obtine credite chiar si pe 35 de ani.

Cei care doresc sa scape de credite si sa nu mai fie datori tot restul vietii lor, isi pot atinge obiectivele doar prin educatie financiara si prin schimbarea comportamentului actual. Aceasta educatie are cateva principii universal valabile si foarte eficiente.

Intai de toate, invata sa mai faci mai multi bani decat cheltui. Pe urma, invata sa economisesti. Deageaba iti cresti veniturile daca tu cheltui toti banii pe care ii castigi. Incepe cu a te plati pe tine cu 10% din venituri inainte de a achita orice facturi si a face orice cheltuieli.

Suma respectiva pune-o lunar intr-un fond de rezerva de care sa te atingi doar in situatiile extreme. In nici un caz, fondul d eurgenta nu este pentru achizitii de bunuri si servicii fara de care te poti lipsi.

Daca ti-ai propus sa nu mai ai credite, o agenda in care sa notezi toate cheltuielile te poate ajuta mult sa iti atingi obiectivul. Faptul ca notezi si reflectezi la fiecare cheltuiala te face mai responsabil cu proprii bani.

In doar cativa ani poti deveni independent financiar dintr-o persoana dependenta de credite de la banca sau credite rapide. Conditia e sa urmezi cu maxima seriozitate pasii mentionati mai sus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More