Cum sa cheltuim mai putin pentru a nu avea credite

Nevoile oamenilor se schimba constant, pe masura ce pe piata apar tot mai multe oportunitati de a avea o viata mai frumoasa si cu mai mult confort. Dar cum toate aceste lucruri noi care apar in viata noastra costa bani, iar veniturile oamenilor sunt relativ constante, se produce un decalaj intre nevoi si posibilitati.

In aceste conditii, oamenii ajung sa faca tot mai multe imprumuturi de la banca sau chiar credite cu buletinul prin care sa obtina bunurile sau serviciile care ar trebui sa le creasca nivelul de viata. Un alt factor care contribuie la cresterea numarului de credite este faptul ca avem tot mai mult timp liber.

Poate parea paradoxal sa existe o corelatie intre timp liber si credite, dar atunci cand un om lucreaza, el nu are timp sa cheltuie bani. El isi asigura doar nevoile primare de hrana si supravietuire in timp ce munceste.

Cand e liber, isi satisface dorintele cu banii castigati prin munca, iar daca acestea presupun costuri mai mari decat isi permite, apeleaza la imprumuturi, bazandu-se pe viitoarele sale venituri.

Oamenii cheltuiesc tot mai multi bani in magazine online sau offline si in vacante, si de multe ori ajung sa acceseze credite rapide pentru a-si satisface dorintele care i-au fost induse prin reclame inteligent create.

De aceea, primul pas spre independenta financiara ar fi ca omul sa munceasca mai mult si sa evite cat poate de mult vizionarea reclamelor. Nu spune nimeni ca trebuie sa traim ca acum 100 de ani, dar putem fara probleme sa ne reducem din cheltuieli si sa facem economii pe care sa le investim pentru a genera venituri pasive.

In aceste conditii, in loc ca viata sa ne fie ghidata de banca si de tot felul de credite care in nici un caz nu ne creata confort in viata, putem avea o viata frumoasa invatand cum sa ne gestionam emotiile si banii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More