Cum poate influenta creditele caderea guvernului Dancila

Motiunea de cenzura care a dus ieri la caderea guvernului condus de catre Viorica Dancila (presedinte al PSD si candidat la Presedintia Romaniei) nu are cum sa lase fara efect ceea ce se intampla in domeniul bursier si nici in cel bancar. Cu toate ca inca nu se vad efectele, orice schimbare politica, cu atat mai mult una putin prevazuta, influenteaza ceea ce se intampla in economia unei tari.

Se stie ca Romania traieste in ultimii ani mai mult din credite decat din ceea ce produce. Economia Romaniei depinde in mare parte de imprumuturi luate cu dobanzi mari, cu toate ca guvernul s-a laudat periodic cu cea mai mare crestere economica din cadrul tarilor membre ale Uniunii Europene.

Nu stim ce masuri va lua guvernul care va avea ca sarcina redresarea economiei pana la alegerile viitoare, nici daca se vor organiza sau nu alegeri anticipate, insa tot mai multi economisti vorbesc de faptul ca vin vremuri grele pentru romani.

Faptul ca mai multe tari din Europa sunt deja in recesiune economica, e un semnal deja de ingrijorare pentru ca economia romaneasca depinde de cea a tarilor in care ne exportam produsele. Daca acestea au probleme, vor cumpara mai putin, iar veniturile companiilor romanesti vor scadea.

Stiindu-se ca romanii sunt pe ultimul loc la educatie financiara si ca sunt foarte putini cei care si-au facut un fond de urgenta, in aceste conditii economice ne asteptam sa creasca numarul romanilor care apeleaza la credite nonbancare, cunoscute de populatie drept credite rapide.

E indicat ca cei care deja au credite la banca, sa profite de aceasta perioada pentru a le achita partial sau total, cat mai repede posibil deoarece, in perioade de criza economica in Romania au crescut constant ROBOR-ul si dobanzile, fapt ce va face si mai dificila returnarea respectivelor imprumuturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More