Cum ne gestionam bugetul pentru a nu face imprumuturi

Indiferent de munca pe care o facem pentru a ne castiga existenta, cu totii suntem administratori ai banilor pe care ii castigam. Indiferent de suma, in functie de managementul nostru depinde daca ne traim viata doar in credite si imprumuturi sau daca ea e dominata de bunastare.

Poti fi independent financiar castigand mai putini bani decat o alta persoana care, in ciuda veniturilor mai mari, cheltuie mai mult decat castiga. Fara o educatie financiara, cei mai multi ajung sa cheltuie tot ce castiga si sa traiasca doar cu stresul de a plati ani la rand credite la banca.

Daca vrei cu adevarat sa schimbi ceva in viata ta, sa incepi sa reduci din cheltuielile actuale si chiar sa economisesti bani, o poti face indiferent de veniturile pe care le ai. Intai de toate, e esential sa incepi cu a nota intr-o agenda toate veniturile pe o coloana și toate cheltuielile pe alta coloana. Poti incepe cu situatia de pe ultima luna, de exemplu. Prin acest mod vei constientiza cate cheltuieli inutile faci intr-o luna si poti planifica la ce poti renunta pentru a reduce din ele.

E esential sa nu apelezi la imprumuturi prin banca sau la credite nonbancare decat atunci cand e vorba de lucruri cu adevarat importante, cum ar fi sanatatea ta sau a familiei tale, si nu ai o alta solutie mai buna pentru a face rost de bani. Daca ai nevoie urgent de bani pentru o perioada scurta, de maxim 30 de zile, poti apela chiar si la credite rapide, cu conditia ca citesti cu atentie conditiile contractuale si le poti accepta.

Daca vei face doar acest pas de a nota veniturile si cheltuielile lunare, in scurt timp vei constata ca iti raman mai multi bani la finalul fiecarei luni. Daca deja ai credite, poti deja incepe sa le rambursezi mai repede.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More