Cum iti imbunatateste viata prin educatie financiara

Beneficiile edcuatiei financiare

Daca nu te-ai nascut intr-o familie foarte bogata, e greu sa ai mai multi bani si sa nu ajungi la sa iei credite atata timp cat nu intelegi cum funcționează banii. In ziua de azi vorbim tot mai mult despre educatie financiara deoarece prin ea putem sa ne imbunatatim viata personala. In plus, si societatea in care traim poate avea avantaje de pe urma disciplinei noastre financiare.

De exemplu, daca o banca sau o societate care ofera credite rapide nu va fi foarte incantata de faptul ca mai putini oameni au nevoie de serviciile pe care ea le ofera, atunci va veni cu oferte mult mai atractive pentru a putea supravietui. Astfel, cei fara o astfel de educatie financiara vor avea acces la credite nonbancare mai avantajoase decat in prezent.

Cu toate ca la inceput pare ca acest domeniu nu e pentru toata lumea, adevarul e ca oricine poate invata, indiferent de varsta. O astfel de disciplina ne este utila atat în prezent, cat mai ales pe termen lung. E bine sa se inteleaga ca a avea educatie financiara nu presupune a fi zgarcit, chiar daca unii ar putea sa te perceapa astfel, ci a fi constient de modul cum banii functioneaza, ajungand sa cheltui banii castigati pe baza rationamentului, nu al emotiilor si al dorintelor.

Azi, mai mult decat oricand, suntem o societate de consum care e asaltata la tot pasul de oferte concepute sa ne ia banii, de cele mai multe ori pentru achizitii de care chiar nu avem nevoie. Asa ajungem foart usor sa facm imprumuturi la banca sau chiar credite cu buletinul. Insa cu o mai buna educatie financiara putem sa cumparam doar ceea ce ne este cu adevarat necesar si sa economisim bani pentru a ne asigura si ziua de maine, nu doar cea de azi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More