Cum influenteaza evenimentele actuale din Iran piata creditelor din Romania

Criza actuala generata in Iran a facut sa creasca foarte mult pretul petrolului. Acest detaliu va influenta masiv preturile tuturor produselor si serviciilor. Ne asteptam ca cresterile de preturi sa fie resimtite puternic de populatia cu venituri scazute. In aceste conditii, ne asteptam sa creasca numarul de credite nonbancare pe care romanii le vor accesa in viitorul apropiat.

Cand vine vorba de credite, populatia cu venituri medii stabile prefera sa acceseze imprumuturi de la banca. In schimb, romanii care traiesc din pensii, ajutoare sociale sau din veniturile rudelor care lucreaza in alte tari, apeleaza mai degraba la credite cu buletinul.

Explicatia pentru acesta situatie e simpla. Bancile solicita numeroase acte stufoase si are foarte multe conditii greu de indeplinit de catre cei care nu au contract de munca pe perioad nedeterminata. In schimb, banii se obtin mult mai usor in cazul unor credite cu buletinul.

Dupa cum le spune numele, acest tip de imprumuturi necesita doar un act de identitate din partea solicitantului. In plus, banii de la banca sunt primiti in aproximativ 30 de zile, in timp ce aceste imprumuturi pe baza de credite nonbancare se obtin in maxim 48 de ore.

Cand o persoana are nevoie urgenta de o suma de bani si stie ca o poate rambursa in maxim 30 de zile, nu o sa acceseze un imprumut de la banca, ci va apela la aceste credite rapide.

Ele devin in aceste situatii un adevarat colac de salvare pentru multe persoane. Sumele imprumutate sunt mult mai mici decat cele pe care le ofera o banca. Insa ele se potrivesc nevoilor celor mai multor persoane care apeleaza la credite nonbancare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More