Creditele, satisfactii pe termen scurt platite pe termen lung

Nu cred ca exista multe persoane pe lumea asta care sa nu fi luat macar o data in viata credite rele si pe urma sa nu regrete. Unii au luat credite de la banca, altii au apelat la credite cu buletinul, cunoscute sub numele de credite rapide, insa mai toti au avut sau au imprumuturi pe care trebuiau sa le ramburseze.

La putin timp, ne dam seama de faptul ca cumparaturile de ieri sau de astazi pe care le platesti cu carduri de credite sau prin credite rapide, deja sunt consumate într-un fel sau altul inainte ca perioada de creditare sa se incheie, adica inainte de rambursarea totala.

Constatam ca aceste achizitii nu aduc venituri suplimentare, ci doar ne satisfac nevoile de moment. Astfel, ne realizam o nevoie de moment cu bani din imprumuturi pe care trebuie sa ii inapoiem creditorului intr-un termen mai lung. De multe ori constatam ca am si uitat pentru ce am luat creditul, dar inca il platim.

Astfel de situatii sunt, in special, cele in care luam credite pentru a face o vacanta sau pentru a merge la o nunta sau un botez. Ramanem cu amintiri frumoase din urma acelei experiente, cu poze si povesti pentru prieteni. Insa, la pachet vin si vizite lunare la banca, uneori timp de unul sau mai multi ani, in care platim distractia de cateva zile. Asta inseamna ca ai alimentat o placere de moment cu o resursa pe termen lung.

Concluzia este ca nu e indicat sa facem credite cu buletinul sau credite la banca decat pentru acele investitii care chiar pot genera venituri mai mari decat costul acelor credite. Indiferent ca e vorba de credite rapide sau orice alt tip de credite, ele pot devini o povara pe termen lung pentru oricine daca nu genereaza profit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More