Credite pe viata pentru o casa sau o viata linistita?

Romanii au reputatia ca sunt foarte muncitori, dar ca nu au educatie financiara si isi risipesc veniturile in cele mai proaste moduri posibile. Multi munesc din greu in strainatate pentru a-si construi casa visurilor lor, uneori intr-un stil megalomanic. De cele mai multe ori, aceste locuinte nu au utilitate practica ci sunt doar o forma de a arata celorlalti ca au bani.

De fapt, ei astfel raman fara bani. Casele respective sunt bunuri fara valoare pentru, daca le-ar scoate la vanzare, nimeni nu le va oferi suma cheltuita de proprietari la realizarea acelei locuinte.

Trist e ca multe din aceste case sunt realizate nu doar cu banii proprii ci si cu imprumuturi de la banca. Aceste credite se acceseaza pe o perioada lunga de timp, in care dobanzile si comisioanele sunt mari, costul real al respectivei locuinte crescand astfel si mai mult.

Cei care au accesate astfel de credite nu prea isi mai permit credite cu buletinul sau credite rapide, desi unii sunt suficient de inconstienti incat sa se imprumute din toate partile fara a-si lua masuri de protectie pentru situatiile critice care pot sa apara oricand in viata.

Romanii care isi doresc o viata mai frumoasa si mai lipsita de stres sunt indemnati sa nu se angreneze in proiecte pe care nu le pot sustine financiar. Daca trebuie sa acceseze credite, sa faca imprumuturi pe care sunt convinsi ca le pot rambursa intr-un timp cat mai scurt posibil.

E preferabil sa se acceseze credite nonbancare, cunoscute si credite rapide, deoarece acestea trebuie rambursate in termen de 30 de zile. Cu toate ca au dobanzi si comisioane mai mari decat orice credite de la banca, faptul ca trebuie achitate foarte rapid, ii face mai responsabili pe cei care le acceseaza.

In plus, scapa mai repede de stresul pe care il genereaza orice tip de imprumuturi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More