Credite bune versus credite rele

Am putea crede ca orice credite sunt rele pentru cel care le acceseaza. Asta deoarece la finalul perioadei de creditare, daca facem un calcul, constatam ca trebuie sa platim o suma mai mare decat cea obtinuta din respectivele imprumuturi. Ne e greu sa admitem ca exista si credite bune! Totusi, ele exista. Cum le deosebim? In acest articol vom da cateva indicii.

Credite bune sunt acele imprumuturi care genereaza mai multi bani decat costul pe care il avem cu ele, incluzand dobanzile si comisioanele pe care le platim pentru ele. Atunci cand accesam credite de la banca sau credite nonbancare care ne aduc sume pe care le putem folosi inteligent, achizitionand bunuri sau cursuri care ne generaza un profit mai mare decat costul creditului, spunem ca avem credite bune.

Din pacate, sunt putini cei care acceseaza astdel de imprumuturi.

Cei mai multi acceseaza credite rele. Daca mergi in mall si iti cumperi o haina de iarna sau alte bunuri pe care le platesti cu cardul de credite sau chiar accesezi credite rapide pentru astfel de achizitii, atunci ai facut imprumuturi rele. Atunci cand iti platesti concediul sau televizorul prin credite cu buletinul, ai facut credite rele. Daca apelezi la credite de la banca sau credite nonbancare pentru a merge la o nunta, un botez sau sa-ti schimbi mobila sau masina, e foarte clar ca esti posesorul unor credite rele.

Acestea sunt creditele care nu aduc nici un profit, ci doar o stare de bucurie care dureaza foarte putin. Ele vor genera doar frustrari de luna durata. De aceea, educatia financiara este foarte importanta pentru ca, stiind cand sa accesam un credit care ne aduce doar beneficii, ne putem imbunatati viata, in loc sa ne-o distrugem prin credite rele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More