Cele 5 greseli care te pot impiedica sa prosperi financiar

Stim cu totii ca nimeni nu poate prevedea cum va arata ziua de maine si ca unele decizii luate azi pot avea consecinte pozitive sau negative. E la fel de valabil atat in privinta vietii noastre cat si a banilor nostri. Dar daca privim retroactiv, mereu vom descoperi greselile pe care le-am facut si care ne-au facut dependenti de credite si ne-au impiedicat sa prosperam .

Specialistii in educatia financiara sunt de parere ca sunt cateva greseli majore pe care, daca le evitam, avem mai multe sanse sa avem prosperitate financiara.

Prima greseala e sa ne lasam influentati in deciziile financiare de catre persoane care nu se pricep la bani. Doar pentru ca cineva apropiat acceseaza un credit de la banca sau ia imprumuturi prin credite rapide, nu inseamna ca si tu trebuie sa faci la fel.

A doua greseala e sa nu te informezi, iar romanii au cei mai slab educati financiar din U. E., cei mai multi gestionandu-si banii pe baza de mituri.

A treia greseala e de a cumpara lucruri inutile, romanii fiind usor de influentat de reclamele care ii fac sa isi cheltuie banii, asta datorita lipsei unei educatii in domeniul financiar. Asa ajungem usor la credite doar cu buletinul.

A patra greseala e de a intra in panica si a actiona sub respectiva stare. Cand suntem stresati, e bine sa luam deciziile dupa ce ne calmam, chiar si cand e vorba de bani. In astfel de situatii ajungem repede sa accesam credite la banca sau alte tipuri de imprumuturi.

A cincea greseala e de a nu invata sa spunem “Nu” lucrurilor pe care ni le dorim, dar a caror utilitate nu o putem justifica. E firesc sa ne dorim tot timpul mai mult decat avem, dar e bine sa analizam daca ne e util sau nu sa actionam doar in functie de dorinte.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More