Ce trebuie sa stie copilul tau despre bani

Educatia financiara conteaza mai mult decat banii. O persoana educata in acest domeniu va face mai usor banii pe care ii doreste, decat o persoana needucata financiar. De aceea e bine sa-ti inveti copilul cum sa ii administreze, cum sa ii pastreze si cum sa ii investeasca pentru a nu ajunge sa acceseze imprumuturi de la banca sau credite rapide decat atunci cand ele aduc avantaje.

Invata copilul sa cheltuiasca mai putin din ceea ce castiga si sa economiseasca sumele ramase, iar cand va fi adult nu isi vor fi putine sanse sa aiba nevoie de orice tip de credite de la banca.

Daca tu nu incerci sa ii impresionezi pe cei din jurul tau cu bunurile pe care le detii, copilul va asimila acest comportament. Prin aceasta, el nu va fi tentat sa faca achizitii inutile doar pentru a fi apreciat. A trai simplu si alaturi de oameni pozitivi, te face mai fericit decat a detine lucruri.

E bine sa iti inveti copilul ca exista credite bune si credite rele. Vorbim de credite bune atunci cand anumite imprumuturi genereaza venituri mai mari decat costurile pe care ele le presupun. Achizitia unui aparat foto second-hand la un pret mult subevaluat, dar care presupune apelarea la credite nonbancare, poate aduce un profit mare in comparatie cu costurile pe care le are acel imprumut, daca bunul achizitionat este folosit pentru a incepe o mica afacere.

Copilul e bine sa invete sa gandeasca pe termen lung si sa-si planifice viitorul. Astfel, va economisi bani pentru planurile sale si va invata sa nu trateze cu superficialitate banii. Banii se pot irosi foarte usor daca nu exista o educatie financiara, iar tentatiile care creaza dorinte ce ne iau economiile din buzunar sau ne indreapta spre credite se gasesc la tot pasul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More