Ce fac romanii cand avem recesiune sau criza economica

In vremuri tulburi, ca cea de recesiune sau cea de criza economica, veniturile populatiei se reduc. Asta creaza un disconfort al angajatilor care au o educatie financiara solida, au un fond de rezerva la care sa apeleze si poate chiar au investitii realizate pe bursa.

In acelasi timp, persoanele pe care o criza sau o recesiune economica le prinde cu credite la banca, trec prin momente cumplite. Ele trebuie sa plateasca mai departe acele imprumuturi, in timp ce veniturile lor scad. Nu toti reusesc sa le faca fata.

Astfel de situatii pot afecta puternic familiile care nu au un fond de rezerva si raman fara posibilitatea de a plati respectivele credite pe care le-au luat de la banca atunci cand ei aveau venituri mari. Oamenii uita repede ca nivelul veniturilor nu e constant pe toata perioada vietii si ca acesta e influentat nu doar de munca noastra ci si de perioadele economice prin care trece fiecare tara.

Ciclurile economice sunt la fel de normale precum anotimpurile. Oamenii uita asta si se aventureaza in achizitii prin credite care le afecteaza puternic viata. De aceea, cand economia intra in recesiune sau criza, cresc foarte mult ofertele de refinantari de credite. Aceste refinantari aduc o gura de aer pentru cei care nu-si pot plati ratele.

Fiecare banca va veni in intampinarea clientilor care nu-si pot achita ratele prin oferirea unui imprumut care sa acopere creditul actual si care sa aduca un nou credit cu rate mai mici pentru client. Per ansamblu, asta presupune un cost mai mare pentru suma initial imprumutata, dar clientul e multumit ca plateste o rata mai mica.

Cum romanii sunt printre cei mai nechibzuiti financiar din Europa, nu ne asteptam ca la viitoarea criza sau recesiune, situatia sa fie diferita de cea prezentata mai sus.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More