Cat te costa sa nu ai credite?

Cat te costa sa nu ai credite? Aceasta e o intrebare care iti poate schimba viitorul pentru tot restul vietii.

Mai intai, stai si te gandeste la cate lucruri inutile le achizitionezi prin imprumuturi de la banca sau prin credite rapide. Fa o lista si analizeaz-o cu atentie.

Daca te uiti in urma, calculeaza cat mai valoreaza azi bunurile pe care le-ai luat prin credite. Majoritatea si-au pierdut complet valoarea. In afara de locuinta, putine lucruri se pot vinde azi cu acelasi pret cu care le-ai achizitionat.

Sigur vei gasi multe lucruri fara de care viata ta poate fi la fel de fericita, dar pentru care te gandesti sa apelezi la credite cu buletinul sau de la banca. Mai intai, le notezi pe fiecare pe hartie si analizezi timp de 3 zile toate avantajele si dezavantajele pe care au achizitiile respective.

Pe urma, daca descoperi ca au mai multe plusuri decat minusuri chiar si dupa ce adaugi costurile pe care le au acele credite, atunci merita sa accesezi acele imprumuturi.

Insa, majoritatea oamenilor, atunci cand reflecteaza profund si fac calcule, pana la urma renunta la a accesa imprumuturi de la banca sau credite rapide. Constata ca pretul pe care il platesc pentru acele credite nu se justifica. Asa ca renunta sa mai cumpere respectivele bunuri.

Acesta e un obicei foarte simplu, la indemana oricui. Din pacate, majoritatea nu fac cele mentionate mai sus, iar apoi devin sclavi ai respectivelor imprumuturi de la banca.

La credite nonbancare, lucrurile sunt mai simple si mai putin periculoase pe termen lung. Asta pentru ca aceste imprumuturi se acorda pentru o perioada scurta, de maxim 30 de zile. Cel care le acceseaza, scapa foarte repede de efectele pe care le au. Uneori lectia e atat de dureroasa incat nu vrea sa se mai apropie tot restul de orice tip de credite.

Dar sa nu ai credite, nu te costa nimic. Totul depinde de auto-disciplina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More