Cat de usor se obtin creditele nonbancare si cand sunt ele avantajoase

Ne intalnim la tot pasul de oferte pentru diverse tipuri credite. Se stie ca nu doar o banca poate sa ofere imprumuturi, si ca exista pe piata tot mai multe institutii financiare nonbancare care reprezinta o alternativa la sistemul clasic de creditare.

Stim cu totii ca o banca solicita un dosar plin de acte si garantii pentru a obtine o anumita suma de bani dupa care uneori solicitantul asteapta chiar si o luna de zile. In schimb, firmele care ofera credite nonbancare pot oferi imprumuturi in interval de la cateva ore la maxim 48 de ore. In plus, nu se solicita garantii si nici dosare pline de acte, de cele mai multe ori fiind suficient un act de identitate. De aceea, acestea mai sunt cunoscute si sub numele de credite cu buletinul.

Faptul ca sunt atat de facile nu inseamna ca sunt cele mai avantajoase pentru orice persoana. Desigur, o persoana care nu lucreaza dar are o sursa de venit pe care se poate baza, nu va putea accesa niciodata un credit din banca, dar va putea obtine fara probleme suma de care are nevoie prin acest tip de credite nonbancare.

E adevarat ca sumele pe care aceste institutii le ofera sunt mai mici decat cele pe care o persoana le poate obtine prin credite de la o banca, insa atunci cand banca nu accepta imprumutul, a apela la aceste credite rapide poate fi o solutie avantajoasa. Avantajele pe care le ofera acest tip de credite nu trebuiesc confundate cu cele pe care le ofera o societate caritabila.

Persoana care se imprumuta de la creditor va trebui sa restituie suma plus dobanda aferenta in termenul stabilit de contract. De cele mai multe ori, suma trebuie rambursata intr-un interval de 15-30 de zile. De aceea cel care face imprumutul trebuie sa apeleze la aceste credite doar atunci cand stie ca poate respecta conditiile contractuale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More