Cand iti dai seama ca ai prea multe datorii?

Probabil, fiecare din noi are o definitie diferita pentru a descrie conceptul de datorii. Cel mai adesea, acestea datorii presupun credite de la banca sau credite rapide, prin institutii financiare care nu se supun regimului strict al bancilor. Cu toate astea, sunt cateva indicii care ne pot da o idee despre situatia cand o persoana a ajund dependenta de credite.

Cand o persoana foloseste frecvent cardurile de credit, cand ea acopera lunar intotdeauna suma minima de pe ele, cand cineva ia bani de pe un card pentru a plati datoria de pe un alt card sau alte imprumuturi, cand cineva nu are nici un fel de economii si nu ii ajung banii de la un salariu la celalat salariu.

De obicei, aceste persoane nu fac nimic pentru a-si spori veniturile si sunt convinse ca totul este sub control si ca vor plati fara probleme aceste credite, fara sa aiba un plan concret pentru a scapa de imprumuturi.

Unele persoane ajung sa isi nege datoriile, in timp ce altele nu se gandesc decat la aceste credite, viata transformandu-se intr-un stres continuu care le reduce substantial capacitatea de concentrare la munca. De aceea, multe din aceste persoane ajung sa aiba productibilitate redusa si sa nu gaseasca nici solutii reale pentru a scapa de credite.

Orice persoana care are datorii lunare mai mari decat veniturile lunare, e in situatia in care are prea multe si/sau mari datorii. De aceea, vedem ca aceste persoane se afla in ”cursa sobolanului” din care nu siu cum sa scape.

De cele mai multe ori, aceste persoane s-au imprumutat pentru bunuri pe care le platesc pe termen lung, putand spune ca au cumparat bunuri second-hand deoarece atunci cand acele bunuri sunt achitate complet, ele sunt deja vechi si poate chiar defecte, chiar daca au accesat credite pentru a le cumpara noi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More