Cand e util sa accesam credite

Cu toate ca oamenii se feresc sa acceseze imprumuturi de la banca sau credite rapide, sunt si situatii cand acestea pot fi utile si chiar avantajoase.

De exemplu, cand e vorba de credite de nevoi personale, ele sunt utile daca obtinem reduceri la facturile lunare de utilitati, o rata mai mica prin refinantarea de credite deja existente sau daca obtinem venituri mai mari prin achizitia unor cursuri care ne invata sa generam mai multi bani decat in prezent.

O persoana care apeleaza la imprumuturi trebuie sa isi permita sa plateasca lunar pe toata perioada creditarii rata catre institutia financiara care i-a oferit banii, iar asta fara ca echilibrul economic sa-i fie afectat de suma respectiva.

Persoanele care fac imprumuturi ar trebui sa cunoasca absolut toate costurile pe care le presupun acele credite. Se stie ca pot exista diferente notabile intre institutiile care ofera credite. Ele trebuie comparate pentru a descoperi care sunt cele care au cele mai mici costuri de administrare.

Nu e indicat ca o persoana sa apeleze la credite doar pentru a-si sustine un nivel de trai ridicat care nu este conform cu posibilitatile financiare pe care aceas persoana le are. Vedem destul de des persoane care iau credite cu buletinul pentru a-si achizitiona cel mai nou model de telefon mobil sau alte obiecte de acest gen.

Lipsa unei educatii financiare ii determina pe multi romani sa se aventureze spre credite ca spre o excursie intr-un oras strain fara a avea o harta la ei. Acest comportament nu ramane fara urmari si rar se intampla ca persoanele sa se descurce fara probleme pe un teren necunoscut.

De aceea, recomandarea e sa se acceseze credite doar atunci cand persoana e sigura ca poate rambursa oricand suma respectiva. Desigur, astfel de situatii in viata sunt rare deoarece tentatia de a avea cat mai repede lucrurile pe care nu ni le permitem este mai mare decat capacitatea noastra de a le amana pana atunci cand ni le permitem.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More