Formele de creditare din cele mai vechi timpuri pana in prezent

Formele de creditare din cele mai vechi timpuri pana in prezent

Nu e o surpriza pentru nimeni ca romanii iau credite din banca. Acest lucru se intampla peste tot in lume si nu doar de acum, ci inca de la aparitia primelor banci. Desi am fi tentati sa credem ca bancile au aparut destul de recent in viata omului, realitatea e ca acestea au aparut in aceeasi perioada cu economia si cu primii bani.

Arheologii au descoperit dovezi ale existentei bancilor in Mesopotamia, fiind o dovada ca sumerienii si mai apoi akkadienii, primele civilizatii cunoscute din istoria omenirii aveau astfel de institutii financiare. In templele din Babilon se pare ca s-a descoperit a fi existat primele institutii de credit si depozit.

Cu toate ca pe atunci nu existau credite cu buletinul, ca in zilele noastre, bancile pe care le aveau stramosii nostri permiteau doua tipuri de depozite de la clienti. Mai precis, e vorba de depozite create pentru pastrarea in siguranta a marfurilor si depozite purtatoare de dobanda.

In timp, lucrurile au evoluat, sistemul bancar adaptandu-se nevoilor pe care oamenii le aveau. Asa am ajuns ca in zilele noastre sa avem nu doar imprumuturi bancare ci si credite nonbancare. Acestea din urma au fost constituite pentru a oferi persoanelor interesate o suma de bani intr-un timp mult mai scurt decat o banca. De cele mai multe ori, pentru accesarea acestor credite rapide e suficient doar un act de identitate.

Cum e si normal sa fie, astfel de credite au dobanzi mai mari decat cele pe care o banca le practica, insa pentru cei care au nevoie urgenta de o suma de bani si nu pot sa astepte demersurile stufoase ale bancii. Se stie ca la o banca se poate astepta obtinerea sumei solicitate pana la 30 de zile, in timp ce un credit rapid e oferit in maxim 48 de ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More